+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Bor, mámor, Villány - magyar várak és történelmi borvidékek nyomában

Pécs - Szigetvár - Siklós - Villány - Szekszárd - Mohács

4 nap / 3 éjszaka
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Harkányban (3 éj): Hotel **** igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, hajszárító, fürdőköppny, SAT-TV, telefon, légkondicionálás, minibárhűtő, wellness részleg  (finn szauna, infrakabin, gőzkabin, sókamra, pezsgőfürdő, belső wellness medence, fitneszterem, stb.) ingyenes használata


Ellátás

Félpanzió (svédasztalos reggeli illetve svédasztalos vacsora)


Utazás

Nyugati típusú autóbusszal (audio,- DVD-videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)


Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Szombathely - Sárvár -  8. sz. főút - Veszprém  útvonalon

MEGÁLLÓHELYEK IDŐPONTJAI

Program:

Mediterrán színek, formák, hangulatok, az elmúlt két évezred történelméről mesélő épületek, egymásba fonódó kultúrák, egyedi bor- és gasztronómia élmények adják Pécs-Villány-Szekszárd térségének utánozhatatlan varázsát. A kulturális élmények sokaságát kínáló, pezsgő nagyvárosi lét mellett világtól távoli, őszinte helyeket is rejt a délvidék, teljes elvonulást, tökéletes stesszmentes kikapcsolódást ígérve. A Mecsekben festői túraútvonalak és izgalmas barlangok, a Villányi borvidéken nyitott pincék, szívélyes gazdák és újhullámos vendéglátóhelyek várják az útra kelőket.

1. nap: Elutazás reggel 7:00 órakor Veszprémből, az OMV-benzinkútról. Legelőször a Mecsek egyik legismertebb és legnépszerűbb természeti látnivalóját, a formakincseiről különleges Abaligeti-barlangot tekintjük meg. Klímája a légúti, allergiás és asztmatikus betegségekben szenvedőknek hoz enyhülést.  Ezt követően Pécsre utazunk. A Mecsek lábánál fekvő város számos történelmi és kulturális kinccsel rendelkezik, 2010-ben Európa kulturális fővárosa volt.  Séta a belvárosban, felkeressük a Dzsámit, a Széchenyi teret, a Pécsi Bazilikát, Barbakánt, stb. A látnivalók megtekintése után rövid szabadidő. Ezen kívül Pécs neve hosszú ideje egybeforrott a Zsolnayval. Felkeressük a város legrégibb ismert lakóházában található híres Zsolnay múzeumot is, ahol megismerhetjük az építészeti kerámia fejlődését és a díszkerámia legszebb darabjait. Tovább utazás a szállásra, Harkányba (3 éj). Vacsora a szállodában.

2. nap: Reggeli után Drávaszabolcsra utazunk, ahol sétahajókázás keretén belül megcsodáljuk a Duna-Dráva Nemzeti Park területét. Lehetőségünk nyílik a vidék különlegesen gazdag madár- és halállományát megcsodálni. Ezt követően felkeressük a máriagyüdi kegytemplomot. A csodaszépen felújított, kéttornyú, barokk stílusú templom és környezete a Villányi-hegység és a híres borvidék kihagyhatatlan látnivalója. Folytatjuk utunkat Siklósra. Már messziről feltűnik Siklós várának lenyűgöző látványa. A közel 750 éves múltra visszatekintő vár falai között a magyar történelem jelentős alakjai fordultak meg. Itt raboskodott Luxemburgi Zsigmond királyunk, de a Tenkes kapitánya c. filmsorozat forgatási helyszíneként is jól ismert. Mai napunk utolsó állomása a történelmi borvidék névadója, Villány. Villány főutcáján, a történelmi pincesoron sétálva több borászat kínálja specialitásait. Fakultatív programlehetőségként ellátogatunk a Villányi borvidék egyik pincészetébe, ahol vacsora és borkóstoló keretén belül élvezzük a finom falatokat és nedűket.

3. nap: Reggeli után Szigetvárra utazunk. Szigetvár neve a török elleni hősies harcokkal került be a köztudatba, és vált Magyarország egyik leghíresebb várává. A várat Szulejmán szultán százezres serege 1566-ban csak hosszú ostrom után tudta elfoglalni, maga Szulejmán szultán is az ostrom alatt - betegágyában hunyt el. A vár megtekintése után Pécsre látogatunk. Felkeressük a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyedet. Itt élt és alkotott a porcelángyártásról ismert Zsolnay család a XIX-XX. században. Világhírű kerámiagyáruk területén új tartalommal, méltó módon él tovább a Zsolnay örökség egy gyönyörűen felújított, 5 hektáros területen. Összesen 15 védett műemléképület és 88 köztéri Zsolnay-szobor díszíti a festői parkokat, sétányokat.  Visszatérés a szállásra, pihenés és wellness lehetőség. 

4. nap: Reggeli után Mohácsra utazunk. Megtekintjük a Busóudvart, ahol megismerhetjük a több évszázados népi farsangi népszokást, ízelítőt kapunk a város büszkeségének tartott Busójárásnak páratlan hangulatáról. Útközben ellátogatunk Sátorhelyre, az 1526-os mohácsi csata helyszínére is. A tömegsírok között II. Lajos király, Szulejmán szultán, Tomori Pál, Kanizsai Dorottya, és sok-sok névtelen vitéz fából kifaragott szobrait láthatjuk. A Nemzeti Emlékhellyé nyilvánított park a csatát és történelmi korszakát idézi meg a kiállítás pedig a hősőkről szóló méltó megemlékezést szolgálja.  Visszaszállva autóbuszunkra folytatjuk utunkat a szekszárdi borvidék központjába, ahol csaknem 4500 pince található.  Ellátogatunk a környék egyik legexluzívabb pincészetébe illetve borászatába, mely az egész világon páratlan hírnévre tett szert. Lehetőség részt venni egy borkóstolóval és ebéddel egybekötött programon, melyen kiváló minőségű szekszárdi borokat illetve a tájegységnek megfelelő ebédet fogyasztunk el. A látnivalók megtekintése után hazautazás, megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje felcserélődhet!

2023.08.10 - 13.
159 900 HUF  (159 900 HUF) /fő

Felárak
Egyágyas felár (Részletek)
39 900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- az 3 éjszaka szállást reggelivel és 2 vacsorával 

- a felsorolt programokat

- a csoportvezető költségeit

- idegenforgalmi adót


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a fakultatív programot a villányi borvidéken vacsorával és borkóstolóval: 12 900 Ft/fő

- a belépődíjakat 

Belépődíjak (az árak tájékoztató jellegűek, évközben változhatnak): Ft/fő

Program Felnőtt Nyugdíjas*
Abaliget Barlang 1 500 1 200
Pécs Zsolnay-negyed kombinált múzeum jegy tárlatvezetéssel 5 500 4 000
Dzsámi és székesegyház kombinált jegy 2 800 1 800
Zsolnay múzeum (belváros) vagy Vasarely múzeum 2 000 1 000
Szigetvár Zrínyi vár tárlatvezetéssel 2 500 2 200
Drávaszabolcs Sétahajókázás a Duna-Dráva Nemzeti Parkban 2 500 2 000
Siklós Vár  2 000 1 000
Mohács Busóudvar tárlatvezetéssel 1 500 1 000
Nemzeti Emlékhely 1 800 1 500
Szekszárd Exkluzív pincelátogatás borkóstolóval és borkorcsolyával 2 500 2 500

* a nyugdíjas kedvezmény feltétele a nyugdíjas igazolás felmutatása

 Hasonló úticéljaink

Barangolás Észak-Magyarország lenyűgöző tájain - kitekintéssel a varázslatos hortobágyi pusztára
Barangolás Észak-Magyarország lenyűgöző tájain - kitekintéssel a varázslatos hortobágyi pusztára
179 900 HUF/fő - től
Foglaljon most!
Körösök szívében, legendák földjén - Hungarikumok a Dél-Alföld szívében
Körösök szívében, legendák földjén - Hungarikumok a Dél-Alföld szívében
169 900 HUF/fő - től
Foglaljon most!
A Dunakanyar és Budapest csodái - Világörökségek nyomában...
A Dunakanyar és Budapest csodái - Világörökségek nyomában...
129 900 HUF/fő - től
Foglaljon most!