+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Bor, mámor, Villány - magyar várak és történelmi borvidékek nyomában

Pécs - Szigetvár - Siklós - Villány - Szekszárd - Mohács

4 nap / 3 éjszaka
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Harkányban (3 éj): Hotel **** igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, hajszárító, TV, telefon, légkondicionálás, minibárhűtő, wellness részleg  (finn szauna, infrakabin, gőzkabin, sókamra, pezsgőfürdő, belső wellness medence, fitneszterem, stb.) ingyenes használata


Ellátás

Reggeli illetve fakultatív vacsora


Utazás

Nyugati típusú autóbusszal (audio,- DVD-videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)


Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Szombathely - Sárvár -  8. sz. főút - Veszprém  útvonalon

Program:

Mediterrán színek, formák, hangulatok, az elmúlt két évezred történelméről mesélő épületek, egymásba fonódó kultúrák, egyedi bor- és gasztronómia élmények adják Pécs-Villány térségének utánozhatatlan varázsát. A kulturális élmények sokaságát kínáló, pezsgő nagyvárosi lét mellett világtól távoli, őszinte helyeket is rejt a délvidék, teljes elvonulást, tökéletes stesszmentes kikapcsolódást ígérve. A Mecsekben festői túraútvonalak és izgalmas barlangok, a Villányi borvidéken nyitott pincék, szívélyes gazdák és újhullámos vendéglátóhelyek várják az útra kelőket.

1. nap: Elutazás reggel 7:00 órakor Veszprémből, az OMV-benzinkútról. Legelőször a Mecsek egyik legismertebb és legnépszerűbb természeti látnivalóját, a formakincseiről különleges Abaligeti-barlangot tekintjük meg. Klímája a légúti, allergiás és asztmatikus betegségekben szenvedőknek hoz enyhülést.  Végül Orfűre látogatunk. A település legfőbb vonzereje a hatvanas, illetve hetvenes évek során megépített három mesterséges tó. Felkeressük a kivételes néprajzi gyűjteménnyel rendelkező Kemencés Udvart és Tájházat. Előbbiben az ország különböző tájegységeinek kemencéit és a kemencében való sütés-főzés eszközeit, edényeit láthatjuk, majd meg is kóstoljuk utolérhetetlenül finom ízeit. A Tájházban a berendezési és használati tárgyak mellett, egy interaktív Medvehagyma-szobába csöppenünk. Ezt követően érkezünk Pécsre, ahol felkeressük a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyedet. Itt élt és alkotott a porcelángyártásról ismert Zsolnay család a XIX-XX. században. Világhírű kerámiagyáruk területén új tartalommal, méltó módon él tovább a Zsolnay örökség egy gyönyörűen felújított, 5 hektáros területen. Összesen 15 védett műemléképület és 88 köztéri Zsolnay-szobor díszíti a festői parkokat, sétányokat. Tovább utazás a szállásra, Harkányba (3 éj).

2. nap: Reggeli után Drávaszabolcsra utazunk, ahol sétahajókázás keretén belül megcsodáljuk a Duna-Dráva Nemzeti Park területét. Lehetőségünk nyílik a vidék különlegesen gazdag madár- és halállományát megcsodálni. Ezt követően felkeressük a máriagyüdi kegytemplomot. A csodaszépen felújított, kéttornyú, barokk stílusú templom és környezete a Villányi-hegység és a híres borvidék kihagyhatatlan látnivalója. Folytatjuk utunkat Siklósra. Már messziről feltűnik Siklós várának lenyűgöző látványa. A közel 750 éves múltra visszatekintő vár falai között a magyar történelem jelentős alakjai fordultak meg. Itt raboskodott Luxemburgi Zsigmond királyunk, de a Tenkes kapitánya c. filmsorozat forgatási helyszíneként is jól ismert. Mai napunk utolsó állomása a történelmi borvidék névadója, Villány. Villány főutcáján, a történelmi pincesoron sétálva több borászat kínálja specialitásait. Ellátogatunk a bormúzeumba, melynek az egykori Teleki pince ad otthont. Itt a borászat hagyományos szerszámaival, írásos és tárgyi emlékekkel és közel 100 éves borpalack matuzsálemekkel ismerkedhetünk meg. Visszatérés a szállodába.

3. nap: Reggeli után Szigetvárra utazunk. Szigetvár neve a török elleni hősies harcokkal került be a köztudatba, és vált Magyarország egyik leghíresebb várává. A várat Szulejmán szultán százezres serege 1566-ban csak hosszú ostrom után tudta elfoglalni, maga Szulejmán szultán is az ostrom alatt - betegágyában hunyt el. A vár megtekintése után Pécsre látogatunk. A Mecsek lábánál fekvő város számos történelmi és kulturális kinccsel rendelkezik, 2010-be Európa kulturális fővárosa volt.  Séta a belvárosban, felkeressük a Dzsámit, a Széchenyi teret, a Pécsi Bazilikát, Barbakánt, stb. Ezen kívül Pécs neve hosszú ideje egybeforrott a Zsolnayval. Felkeressük a város legrégibb ismert lakóházában található híres Zsolnay múzeumot is, ahol megismerhetjük az építészeti kerámia fejlődését és a díszkerámia legszebb darabjait.  Visszatérés a szállásra. Végül esténket a Villányi borvidék egyik pincészetében töltjük, ahol búcsúvacsora és borkóstoló keretén élvezhetjük a finom falatokat és nedűket.

4. nap: Reggeli után Mohácsra utazunk. Megtekintjük a Busóudvart, ahol megismerhetjük a több évszázados népi farsangi népszokást, ízelítőt kapunk a város büszkeségének tartott Busójárásnak páratlan hangulatáról. Útközben ellátogatunk Sátorhelyre, az 1526-os mohácsi csata helyszínére is. A tömegsírok között II. Lajos király, Szulejmán szultán, Tomori Pál, Kanizsai Dorottya, és sok-sok névtelen vitéz fából kifaragott szobrait láthatjuk. A Nemzeti Emlékhellyé nyilvánított park a csatát és történelmi korszakát idézi meg a kiállítás pedig a hősőkről szóló méltó megemlékezést szolgálja.  (2020. csoportunkkal az Nemzeti Emlékhely helyett a Gemenci erdő természeti szépségeit keressük fel kisvasúttal. A Gemenci Erdei Vasút hazánk egyetlen ártéri erdei kisvasútja, nyomvonalunk a Duna és a Sió medrét követve halad.) Visszaszállva autóbuszunkra folytatjuk utunkat Szekszárdra, mely a szekszárdi borvidék központja, környékén csaknem 4500 pince található.  Ellátogatunk Szekszárd legexluzívabb borászatába, mely egész Európában páratlan hírnévre tett szert.  A látnivalók megtekintése után hazautazás, megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje felcserélődhet!

2020.10.22 - 25.
Betelt
2021.05.20 - 23.
82 900 Ft/fő
2021.08.12 - 15.
82 900 Ft/fő

Felárak
Egyágyas felár (Részletek)
29 900 Ft/fő
Félpanziós felár
15 900 Ft/fő/3 vacsora

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- az 3 éjszaka szállást reggelivel

- a felsorolt programokat

- a sztornóbiztosítást

- a csoportvezető költségeit


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a belépődíjakat (összesen kb. 20 000 Ft/fő)Hasonló úticéljaink

Barangolás Észak-Magyarország lenyűgöző tájain - kitekintéssel a varázslatos hortobágyi pusztára
Barangolás Észak-Magyarország lenyűgöző tájain - kitekintéssel a varázslatos hortobágyi pusztára
119 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Körösök szívében, legendák földjén - Hungarikumok a Dél-Alföld szívében
Körösök szívében, legendák földjén - Hungarikumok a Dél-Alföld szívében
79 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Busójárás Mohácson és Pécs öröksége - plusz egy extra nappal fűszerezve
Busójárás Mohácson és Pécs öröksége - plusz egy extra nappal fűszerezve
49 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Busójárás Mohácson és Pécs öröksége
Busójárás Mohácson és Pécs öröksége
39 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
A Dunakanyar és Budapest csodái - Világörökségek nyomában...
A Dunakanyar és Budapest csodái - Világörökségek nyomában...
94 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!