+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Róma, az örök város - Tivoli szőkőkútjaival

remekművek vonzásában

7 nap/6 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Tranzitszállásokon: oda:  Velence környékén (1 éj), vissza: Firenze környékén (1 éj):  hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ-WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, hûtõ, széf, wifi

Róma keleti részén (4 éj): hotel***, minibár, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ- WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, wifi


Ellátás

Reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora. Odaútban a tranzitszálláson csak reggeli.


Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)


Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

"Dobj be egy érmét a Trevi-kútba, és visszatérsz Rómába!" tartja a mondás. Nos, ez most sincs másképp. Ezt a programot elsősorban azoknak ajánljuk, akik újra fel szeretnék keresni ezt a csodálatos várost és még több időt szeretnének eltölteni Rómában. Ellátogatunk a mesés Villa d'Este parkba Tivoliba, ahol szemet gyönyörködtető látvány a mesés szökőkutak játéka, a gyönyörű zöld park és növények. Felkeressük továbbá Róma tüdejének nevezett Villa Borgheset, ahol pedig kellemes sétát tehetünk pázsitos tisztások, tavak és szökőkutak, kerti lakok, nyári paloták között. 

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbôl, az OVM-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Délután rövid városnézés Velencében (Dózse palota (kívülről), Szent Márk tér és Bazilika (kívülről) Sóhajok hídja, Canal Grande stb.) Tovább utazás a Velence környéki szállásra az esti órákban (1 éj). 

2. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat az Appenninek csodálatos tájain keresztül Rómába. Megérkezés az olasz fővárosba a kora délutáni órákban.  Helyi magyar idegenvezetõnkkel legelőször a falakon kívüli Szt. Pál Bazilikát telintjük meg, majd a Lateráni Szt. János Bazilika illetve Szent Lépcsõ következik. Szállás elfoglalása Rómában (3 éj). 

3. nap: Reggeli után egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés  helyi magyar idegenvezetõnkkel az antik-reneszánsz Rómában Legelőször az ókori Róma leghíresebb terét, a Forum Romanum-ot tekintjük meg. Ezt követően a Császárfórumok mentén átsétálunk a Velence térre. Itt áll a híres Victor Emanuelle-emlékmû. A déli órákban felkeressük a híres Trevi-kutat, ahol szabadidő, vásárlási lehetőség, majd séta a Spanyol-lépcsôhöz illetve a Popolo-térre. Folytatjuk tovább utunkat Róma legszebb Mária templomához, a S. Maria Maggiore-templomhoz, majd a S. Pietro in Vincoli-bazilikához, ahol Michelangelo híres Mózes szobra áll. A napot  a világ legnagyobb amfiteátrumával, Colosseummal zárjuk, ahol egykor véres állathajszák és gladiátorküzdelmek folytak. 

Figyelem: a Colosseum+Forum Romanum kombinált jegyet már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)! 

4. nap: Reggeli után helyi magyar idegenvezetőnkkel Tivoliba látogatunk. Az itt található Villa d'Este az itáliai késő-reneszánsz építészet remekműve. Mesebeli szökőkútjai Liszt Ferencet is megihlették. Mintha csak egy mesevilágba csöppennénk - árnyas fák, lugasok és lila akáccal futtatott loggiák, rengeteg szökőkút, vízköpő, hidraulikus orgona, rafináltan elhelyezett szobrok, bájos mesterséges grották és az ókori antikvitást dicsérő nimphaeumok. A Villa d'Este - mint a reneszánsz építészet és az itáliai reneszánsz kerttervezés kimagasló példája - 2001 óta az UNESCO Világörökségének része. Délután Róma legnépszerűbb és legnagyobb kiterjedésű parkjában, a Villa Borgheseben sétálunk. A parkot Scipone Borghese, a műkedvelő bíboros hozta létre 1608-ban, benne ma évszázados fák, pázsitos tisztások, tavak és szökőkutak, kerti lakok, nyári paloták láthatók. 

5. nap: Reggeli után helyi magyar idegenvezetõnkkel látogatást teszünk a Vatikán területén, ahol legelőször a világ legnagyobb székesegyházát, a Szent Péter Bazilikát tekintjük meg, mely több nagy remekmûvet tartalmaz. Ezt követően folytatjuk a barokk Róma megtekintését (Pantheon, Navona tér), szabadidő, majd délután a híres Vatikáni Múzeumokba látogatunk, mely olyan csodálatos remekmûveket tartalmaz, mint a Raffaelo-stanzák, a híres Laokoón-szoborcsoport, a belvederi Apolló-szobor és a világhírû Sixtusi- kápolna. 

Figyelem: a Vatikáni Múzeum belépőjegyét már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)! 

6. nap: Reggeli után utazás Toszkána fõvárosába, Firenzébe. Az Arno folyó két partján elterülõ várost hosszú ideig a Medici család uralta. A várost a „reneszánsz bölcsõjeként” is emlegetik, melynek történelmi belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Séta a hangulatos középkori házak között, melyek minden szeglete csupa érdekességet rejt. Megtekintjük az impozáns dómot (kívülről) és keresztelõkápolnát (kívülről), a Piazza della Signoria teret, a Palazzo Vecchiot és megcsodáljuk az előtte álló Dávid szobrot, majd kisétálunk az Arno folyóhoz és a Ponte Vecchiohoz. A látnivalók megtekintése után szabadprogram, illetve lehetõség nyílik a város panorámájában gyönyörködni a harangtoronyból ill. a kupola tetejérõl, vagy megtekinteni a világhírû Uffizi képtárat. Szállás Firenze környékén (1 éj). 

Figyelem: az Uffizi képtárat már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)! 

7. nap: Reggeli után  hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OVM-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2023.05.04 - 10.
569 EUR  (227 714 HUF) /fő

Felárak
Felnőtt pótágy kedvezmény
15 EUR/fő
Egyágyas felár (Részletek)
150 EUR/fő
Félpanziós felár
120 EUR/fő/6 vacsora

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- a 6 éjszaka szállást reggelivel

- a felsorolt programokat

- az idegenforgalmi adót

- a sztornóbiztosítást

- a csoportvezető és a helyi idegenvezetők költségeit Rómában és Firenzében

- Rómában, buszunk belvárosi közlekedésének engedélyét


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 650 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat és a hajójegy árát

- Rómában, a Colosseum és a Forum Romanum (kombinált) belépőjegyét: 25,00 EUR/fő

- Rómában, a Vatikáni múzeum belépőjegyét: 35 EUR/fő

- Firenzében, az Uffizi képtár regisztrációját: 5 EUR/fő  (belépőjegy helyszínen fizetendő)

- Tivoli - Villa d'Este belépőjegy + foglalási költség: 20 EUR/fő

 

 Hasonló úticéljaink

Róma, az örök város - Velence - Firenze
Róma, az örök város - Velence - Firenze
509 EUR (203 702 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten
Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten
699 EUR (279 740 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Párizs - Versailles - Euro Disney
Párizs - Versailles - Euro Disney
599 EUR (239 720 HUF)/fő - től
Foglaljon most!