+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Svájc plusz, a természet bűvöletében

panoráma vonatozással a Gleccser expressz útvonalán

7 nap/6 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): hotel **** Innsbruck környékén,  festői környezetben, kényelmes, 2-3 ágyas, fürdôszobás-WC-s szobákban

Vierwaldstädtersee környékén (1 éj) és Leysin környékén (3 éj) : festői környezetben fekvő hotelek*** ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas szobák, fürdő/WC, telefon, kábel TV 


Ellátás

Svédasztalos reggeli és fakultatív 3-fogásos menüvacsora


Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)


Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

MEGÁLLÓHELYEK IDŐPONTJAI

Svájc egy kis ország az Alpok közepén csücsülve, így akárhol is állunk elképesztő táj vesz körbe bennünket. A képeslap látványhoz számos, gyönyörű tó is hozzátesz, melyeket főként a Heidi című film tett híressé. A tópartoktól az idilli, alpesi rétekig, a vízesésektől a szurdokokig, a gleccserektől a lélegzetelállító hágókig, Svájcban szó szerint minden természeti csoda fellelhető. A természeti csodák mellé fantasztikus gasztronómia is párosul, Vaud kanton-i borok, a gruyeresi sajtok és Svájc legrégibb csokoládéja a Caller csokoládé méltón járulnak hozzá ahhoz az érzéshez, hogy ezt az országot NEM elég csak egyszer látni!!!

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.30-kor indul Veszprémből az OMV benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenőkkel. A déli órákban megérkezünk a salzkammerguti tóvidék és Stájerország között található közel 3000 méter magas Dachsteinhez. Kabinos felvonóval megközelítjük a SkyWalk kilátót, amely számos élménnyel várja a látogatókat. Kihagyhatatlan látnivalója a Jégpalota és a pár éve épített, több száz méteres mélység felett átívelő, függőhíd. Tovább utazás az Innsbruck környéki szállásunkra. (1 éj)

(Figyelem: A program időjárásfüggő, rossz idő esetén a Hallstatti Sóbányát látogatja meg a csoport).

2. nap: Reggeli után utazás tovább Svájcba. A délelőtti órákban könnyű sétát teszünk egy tipikus svájci hangulatú kisvárosban, Appenzellben. A várost az őt körbeölelő zöld alpesi dombok és a festett homlokzatú házacskái teszik különlegessé. Appenzell még mindig hordozza azt a különlegességet is, hogy Svájc egyetlen olyan kantonja, ahol még most is a főtéren történik a népgyűlés által a törvényhozás. A város hírneve a sajtgyára által még tovább nőtt, ahol 700 éves recept alapján állítják elő több hónapos érlelés után a híres: APPENZELLER-t. Tovább utazás a Rajna völgyében Chur városáig, rövid szabadprogram. Ezt követően fakultatív kirándulás keretében kb. 3 órás vonatozáson veszünk részt Chur és Andermatt között a világhírű Glacier Expressel az Alpok festői vonulatai közt. A vonatozás első részében a Rajna szurdokban haladunk, ahol lenyűgöző sziklaformák szegélyezik a folyóvölgyet. Majd a zöldellő völgyek mentén feljutunk 2033 m magasra, ahol hófödte hegycsúcsok, meredek hegyoldalak, vízesések, viaduktok, virágzó rétek gazdagítják az utunkat. Ez Svájc egyik legszebb hegyi szakasza. Utunk során tipikus svájci településeket is érintünk, így többszáz éves fából készült házakban is gyönyörködhetünk. A Glacer Expresszel azért is különleges ez az útvonal, mert olyan helyeket is érintünk, amit autóbusszal nem tudunk bejárni. Andermattól autóbuszunkkal folytatjuk az utunkat  a Luzern-Vierwaldstattersee környéki szállásunkra (1 éj). Fakultatív program ára: vonatjegy helyjeggyel: 70 EUR (jelentkezéskor foglalni kell)

3. nap: Reggeli után ellátogatunk a világ legmeredekebb fogaskerekű vasútjával Luzern 2000 méter magas hegyére, a Pilatusra. Innen Svájc egyik legszebb panorámája tárul elénk, jó időben, szinte egész Svájc a lábunk alatt fekszik: a svájci dombok, falvak, 3000-4000 m magas havas hegycsúcsok, Luzern és Közép-Európa legcsodálatosabb fekvésű tava, a Vierwaldstättersee. Ezt követően a Brünig-hágón áthaladva érkezük a 200 méter mély Aare-szurdokhoz, amelyet az Aare-gleccser alkotott több ezer év alatt.  A gyaloghidaknak és alagutaknak köszönhetően az egész szurdok gyalogosan is könnyedén bejárható. Aare-szurdok legkeskenyebb pontja alig több mint egy méter széles. A lenyűgöző, keskeny szurdokot egy mészkőrúd, a "Kirchet" hozta létre, amely megakadályozta, hogy az Aare kifolyjon a Grimsel területéről. Ezt követően indulunk tovább a Thuni-tó irányába, Spiez-ben hajóra szállva egy órát hajókázunk Svájc egyik legszebb fekvésű taván 3000-4000 m magas hegyek tövében. Tovább utazás a Francia Svájc irányába. Szállás Leysin környékén (3 éj).

4. nap: Reggeli után a közelben fekvő GLACIER 3000 nevű gleccserhez látogatunk el. Svájc egyik legmodernebb felvonójával jutunk el a 3.000 m magasan fekvő gleccserhez. A látvány lenyűgöző, s emellett több különleges programot is kipróbálhatunk: bobozás vagy séta a gleccseren. A különleges élményt még azzal is fokozhatjuk, hogy a pár évvel ezelőtt átadott függőhidat, mely ugyancsak 3.000 m magasságban van, ugyancsak kipróbáljuk. Aki bátor, át is mehet rajta. A híd túloldalán lévő kilátóból pedig jó idő esetén még a Mont Blanc is látható. Kora délután visszatérés a festői környezetben fekvő szálláshelyünkre, pihenés vagy szabadprogram keretében Leysin felfedezése.

5. nap: Reggeli után ellátogatunk Svájc egyik legérdekesebb történelmi emlékéhez, a Chillon vízivárhoz.  A vár a Genfi-tó keleti végében, teljes mértékben a tóra épült XI. században épült vár. A vár a Savoyai grófok és hercegek számára ideiglenes rezidenciaként szolgált. A vízivár egyik legérdekesebb része a vár alatti kamrák, ahova a Savoyai-ház uralkodói a legveszélyesebbnek ítélt politikai foglyokat láncoltatták, ahonnan csak a vizet és az eget kémlelhették. Ezt követően a francia Svájc második legnagyobb városával ismerkedünk, Lausanne-nal. A város a Nemzetközi Olimpiai Bizottság központja, ahol döntenek az Olimpiai Játékok színhelyeiről is. Séta az óvárosban, a Notre Dame Katedrális megtekintése után, szabadprogram, ill. lehetőség van Olimpiai Múzeum megtekintésére is. Visszafelé tartva a szállásunkra Aigle-nél megállunk egy tipikus Vaud kantoni borospincénél, ahol a bórkostoló mellett betekintést kaphatunk egy helyi (vaudi) borászat működésébe.

6. nap: Reggeli után elhagyva a francia Svájc területét, megállunk Svájc legrégibb csokoládé gyáránál, a La Maison Cailler-nél. A gyárbejárás során megtudhatják, hogyan került a csokoládé Európába, és hogyan finomították a terméket a svájciak. Egy kisméretű, de mégis meglepően nagy csokoládégyártó sort is megnézhetünk működés közben, a nagy Cailler boltban pedig a helyben termelt csokoládéból vásárolhatunk, míg egy kis kávézóban a csodálatos forró csokoládét is kipróbálhatjuk. Ezt követően a szomszédos dombtetőre épült középkori városkába Gruyeresbe látogatunk, mely várost 2000 m magas hegyek közt fekszik. Séta az óvárosban, majd látogatás egy sajtkészítő üzemben és múzeumban, ahol információkat kaphatunk a vidék kiváló minőségű sajtjainak készítésének fortélyairól. Az üzemben természetesen kóstolni és vásárolni is lehet. Tovább utazás az Innsbruck környéki szállásunkra.

7. nap: Reggeli után hazautazás, útközben egy rövid séta a Salzkammerguti tóvidék egyik csodás fekvésű tavánál a Mondsee-nél. Megtekintjük az azonos nevű település főterén lévő plébánia templomot, illetve teszünk egy kis sétát a hangulatos, színesre festett házak között.  Hazaérkezés Veszprémbe az esti órákban.

2023.07.07 - 13.
Betelt

Felárak
Félpanziós felár
100 EUR/fő/6 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
170 EUR/fő
Felnőtt pótágy kedvezmény
50 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- a 6 éjszaka szállást, reggelivel

- a felsorolt programokat

- a sztornó biztosítást

- az idegenvezető költségeit


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 650 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat és a hajójegy árát

- a fakultatív kirándulást a Glacier Expressen helyjeggyel együtt: 70EUR/fő

Belépők (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): CHF/EUR/fő

Program
Felnőtt/fő
Dachstein
Sky Walk
44,00 EUR
Pilatus
felvonó
51,00 CHF
Aare-szurdok
belépő
7,00 CHF
Thun
hajókirándulás
20,00 CHF
Glacier 3000 
gleccser túra
55,00 CHF
Lausanne
Katedrális
2,00 CHF
                 Olimpiai múzeum
5,00 CHF
Aigle
Bórkostoló
19.00 CHF
La Maison Cailler
Csokigyár látogatás
12,00 CHF
Gruyeres
Sajtgyár látogatás
6,00 CHF

 Hasonló úticéljaink

Garda-tótól Milánóig
Garda-tótól Milánóig
429 EUR (171 686 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Bajor kastélyok és a salzkammerguti tavak vidéke
Bajor kastélyok és a salzkammerguti tavak vidéke
559 EUR (223 712 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Ausztria, az Alpok kincse
Ausztria, az Alpok kincse
409 EUR (163 682 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Nagy svájci körút
Nagy svájci körút
679 EUR (271 736 HUF)/fő - től
Foglaljon most!