+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten

10 nap / 9 éj
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Tranzitszálláson oda (1éj): Velence környékén vissza (1éj): Firenze környékén hotel****, 2-3 ágyas igényesen berendezett szobákban, fürdő-WC, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, hűtő, széf, wifi.

Róma keleti részén (1 éj): hotel***, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő-WC, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, hűtő, wifi.

Sorrentóban (6 éj): hotel***, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas fürdôszobás-WC-s szobákban, Sat-TV, légkondicionálás, hűtő, wifi. A szállodához wellness részleg (jacuzzi - ingyenes, illetve gõzfürdõ, szauna, massage - térítés ellenében) is tartozik.


Ellátás
Bővített kontinentális reggeli ill. fakultatív 3 fogásos menüvacsora (Sorrentóban menüválasztásos)

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Itália Európa klasszikus úti célja. Kevés ország várja a turistákat a tájak ilyen változatosságával, de kevés az olyan ország is, ahol ennyi csodálatos múzeum, képtár tárja látogatói elé több évezred mûkincseit, valamint az európai kultúrában meghatározó festôk, szobrászok alkotásait. Velence, Róma, Nápoly, Pompeji, Vezúv, Capri, Orvieto mindegyike önmagában lenyûgözô. Így együtt – mint egy csokor a legszebb virágokból – életre szóló élmény. Hozzá a sorrentói napfény, a tenger varázsa, amely évrôl évre milliókat vonz Olaszországba. Csatlakozzon Ön is hozzájuk!

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbôl, az OMV-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül. Délután rövid városnézés Velencében (Dózse palota (kívülről), Szent Márk tér és Bazilika (kívülről) Sóhajok hídja, Canal Grande stb.) Tovább utazás a Velence környéki szállásra az esti órákban (1 éj). 

2. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat az Appenninek csodálatos tájain keresztül Rómába. Érkezés után ismerkedés Rómával helyi magyar idegenvezetõnkkel (Colosseum - kívülről, Forum Romanum). Szállás elfoglalása Rómában (1 éj).

3. nap: Reggeli után a városnézés folytatása Rómában helyi magyar idegenvezetõnkkel (Szent Péter-bazilika, Pantheon-kívülről, Navona tér, Trevi-kút, Spanyol lépcsô), rövid szabadprogram. Kora délután továbbutazás Sorrentóba, a híres császári nyaralóhelyre. Szállás elfoglalása Sorrentóban (6 éj). Figyelem: a Forum Romanum jegyet már jelentkezéskor foglalni kell!

4. nap: Egész napos szabadprogram. Fürdőzési lehetôség a sorrentói tengerparton.

5. nap: Reggeli után hajókirándulás Capri szigetére, amit sokan a világ legszebb szigeteként emlegetnek. Megérkezésünkkor lehetõség van részt venni egy feledhetetlen sziget körüli sétahajókázáson, miközben a vízrõl megcsodálhatjuk Capri természetes szépségét, szebbnél szebb barlangjait és a Faraglioni sziklákat. Ezt követõen kisbuszokkal jutunk fel a sziget két városába, elõbb Capriba, ahol végigsétálunk a híres Corsón és megtekintjük az Augusztus kertet, majd Anacapriba látogatunk, ahol megnézzük a sasfészek kiképzésû és antik tárgyakkal teli Axel Munthe villát, majd szabadprogram, ill. lehetõség libegõvel feljutni a Monte Solarora, ahonnan csodálatos körpanoráma nyílik a szigetre és a Nápolyi öbölre.

6. nap: Reggeli után a világ legrégebben megmaradt ókori romvárosába, Pompejibe látogatunk, melyet a Vezúv pusztított el i. sz. 79-ben és konzerválta az utókor számára. Majd kirándulás a „gyilkos” tûzhányóhoz, a Vezúvhoz, a világ egyik leghíresebb, ma is aktív vulkánjához. A tûzhányó megmászása során fantasztikus kilátás nyílik a nápolyi- ill. sorrentói öbölre. Este fakultatív programlehetőség egy hamisítatlan délolasz Tarantella esten, ahol megismrejük a Sorrentói-félsziget történelmét, kultúráját és táncait, illetve meghallgathatjuk a híres nápolyi dalokat. 

Figyelem: A Vezúv kráter belépőjegyét már jelentkezéskor foglalni kell!

7. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás a világhírû Amalfi partszakaszon. Utunk a kék szalag útvonalon halad, mely Olaszország talán legfestôibb partszakaszának mondható. Ennek minden egyes pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk. Útközben megcsodáljuk Positano páratlan fekvését, majd továbbutazás a parton. Kirándulásunk fénypontja Amalfi, a világhírû Szent András-dóm megtekintése, majd szabadprogram, fürdési lehetõség. Késõ délután visszatérés a szállásra, pihenés és fürdési lehetõség a tengerparton.

Figyelem: A fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

8. nap: A reggeli megérkezést követően városnézés Dél-Olaszország fôvárosában, Nápolyban. Először autóbuszos városnézés Nápoly kertvárosában (Castel Nuovo, Santa Lucia negyed, Castel dell' Ovo, Posilippo-kilátó) majd séta a belvárosban, megtekinthetjük a Plebiscito teret, a királyi palotát, a csodálatosan elegáns bevásárló csarnokot, a Galeria Umbertot, a nápolyi operaházat, és sétálunk a zegzugos sikátorokban is, melynek hangulata sokáig emlékezetes marad a turistáknak. Délután visszatérés a szállásra, pihenés és fürdési lehetőség a tengerparton. 

9. nap: Reggeli után hazaindulás. Útközben látogatást teszünk Umbria egyik leghangulatosabb kisvárosában Orvietóban. Séta az etruszk alapítású óvárosban, ill. az Itália csodájának is tartott dóm megtekintése, szabadidő. Továbbutazás Firenze környéki szállásunkra (1 éj).

10. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül, rövid pihenõkkel. Hazaérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.06.21 - 30.
Betelt
2024.07.26 - 08.04.
829 EUR  (338 903 HUF) /fő
2024.08.23 - 09.01.
Betelt

Felárak
Félpanziós felár
150 EUR/fő/9 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
220 EUR/fő (szervezés alatt)
Felnőtt pótágykedvezmény
30 EUR/fő
Gyermek pótágykedvezmény (12 évig)
40 EUR/fő
Tengerre néző szoba felára (csak Sorrentóban)
50 EUR/fő/6 éj

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 9 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- az idegenforgalmi adót
- a csoportvezető és a helyi idegenvezetők  költségeit
- Rómában, buszunk belvárosi közlekedésének engedélyeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat és a hajójegyek árait
- a fakultatív kirándulás árát Amalfiba 60 EUR/fő + belépők
- Rómában, a Forum Romanum belépőjegyét: 25 EUR/fő
- a Vezúv kráter belépőjegyét: 15 EUR/fő
- a 3% sztornó biztosítást
 
Helyszíni belépődíjak (az árak csak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak):                                                                                    

Program

Ár: (EUR/fő)  
Velence Hajóút (oda-vissza) 20,00
Capri Hajójegy a szigetre + kisbuszok 65,00
Capri szigettúra hajóval 21,00
Villa San Michele 10,00
Augusztus-kert 1,50
Monte Solaro libegő 14,00
Pompeji Romváros 19,00
18 év alatt ingyenes
Sorrento Tarantella - dél-olasz est 15,00
Amalfi Dóm 4,00
Orvieto Sikló 3,00
Dóm + Brizio-kápolna 5,00

 Hasonló úticéljaink

Róma, az örök város
Róma, az örök város
649 EUR (265 318 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Cinque Terre és Elba-szigete
Cinque Terre és Elba-szigete
889 EUR (363 432 HUF)/fő - től
Foglaljon most!