+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten

10 nap / 9 éj
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Tranzitszálláson oda (1éj): Velence környékén vissza (1éj): Firenze környékén hotel****, 2-3 ágyas igényesen berendezett szobákban, fürdő-WC, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, hűtő, széf, wifi.

Róma keleti részén (1 éj): hotel***, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő-WC, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, minibár, wifi.

Sorrentóban (6 éj): hotel***, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas fürdôszobás-WC-s szobákban, Sat-TV, légkondicionálás, wifi. A szállodához wellness részleg (jacuzzi - ingyenes, illetve gõzfürdõ, szauna, massage - térítés ellenében) is tartozik.


Ellátás
Bővített kontinentális reggeli ill. fakultatív 3 fogásos menüvacsora (Sorrentóban menüválasztásos), odaútban a tranzitszálláson csak reggeli

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Itália Európa klasszikus úti célja. Kevés ország várja a turistákat a tájak ilyen változatosságával, de kevés az olyan ország is, ahol ennyi csodálatos múzeum, képtár tárja látogatói elé több évezred mûkincseit, valamint az európai kultúrában meghatározó festôk, szobrászok alkotásait. Velence, Róma, Nápoly, Pompeji, Vezúv, Capri, Orvieto mindegyike önmagában lenyûgözô. Így együtt – mint egy csokor a legszebb virágokból – életre szóló élmény. Hozzá a sorrentói napfény, a tenger varázsa, amely évrôl évre milliókat vonz Olaszországba. Csatlakozzon Ön is hozzájuk!

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbôl, az OMV-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül. Érkezés a Velence környéki szállásra a kora délutáni órákban (1 éj). Este rövid városnézés Velencében (Szent Márk tér, Dózse-palota, Sóhajok hídja, Canal Grande).

2. nap: Továbbutazás az Appenninek csodálatos tájain keresztül Rómába. Érkezés után ismerkedés Rómával helyi magyar idegenvezetõnkkel (Szent Péter-bazilika, Pantheon-kívülről, Navona tér). Szállás elfoglalása Rómában (1 éj).

3. nap: Reggeli után a városnézés folytatása Rómában helyi magyar idegenvezetõnkkel (Colosseum, Forum Romanum, Capitolium, Velence tér, Victor Emanuelle-emlékmû, Trevi-kút, Spanyol lépcsô), rövid szabadprogram. Kora délután továbbutazás Sorrentóba, a híres császári nyaralóhelyre. Szállás elfoglalása Sorrentóban (6 éj). Figyelem: a Colosseum+Forum Romanum kombinált jegyet már jelentkezéskor foglalni kell!

4. nap: Egész napos szabadprogram. Fürdőzési lehetôség a sorrentói tengerparton.

5. nap: Reggeli után hajókirándulás Capri szigetére, amit sokan a világ legszebb szigeteként emlegetnek. Megérkezésünkkor lehetõség van részt venni egy feledhetetlen sziget körüli sétahajókázáson, miközben a vízrõl megcsodálhatjuk Capri természetes szépségét, szebbnél szebb barlangjait és a Faraglioni sziklákat. Ezt követõen kisbuszokkal jutunk fel a sziget két városába, elõbb Capriba, ahol végigsétálunk a híres Corsón és megtekintjük az Augusztus kertet, majd Anacapriba látogatunk, ahol megnézzük a sasfészek kiképzésû és antik tárgyakkal teli Axel Munthe villát, majd szabadprogram, ill. lehetõség libegõvel feljutni a Monte Solarora, ahonnan csodálatos körpanoráma nyílik a szigetre és a Nápolyi öbölre.

6. nap: Reggeli után a világ legrégebben megmaradt ókori romvárosába, Pompejibe látogatunk, melyet a Vezúv pusztított el i. sz. 79-ben és konzerválta az utókor számára. Majd kirándulás a „gyilkos” tûzhányóhoz, a Vezúvhoz, a világ egyik leghíresebb, ma is aktív vulkánjához. A tûzhányó megmászása során fantasztikus kilátás nyílik a nápolyi- ill. sorrentói öbölre. 

7. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás a világhírû Amalfi partszakaszon. Utunk a kék szalag útvonalon halad, mely Olaszország talán legfestôibb partszakaszának mondható. Ennek minden egyes pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk. Rövid fényképszünet Positanonál, majd továbbutazás a parton. Kirándulásunk fénypontja Amalfi, a világhírû Szent András-dóm megtekintése, majd szabadprogram, fürdési lehetõség. Továbbutazás Ravelloba, melynek szépsége számos utazót elkápráztatott. Késõ délután visszatérés a szállásra, pihenés és fürdési lehetõség a tengerparton. Este fakultatív programlehetőség egy hamisítatlan délolasz Tarantella esten, ahol megismrejük a Sorrentói-félsziget történelmét, kultúráját és táncait, illetve meghallgathatjuk a híres nápolyi dalokat. 

Figyelem: A fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

8. nap: A reggeli megérkezést követően városnézés Dél-Olaszország fôvárosában, Nápolyban. Először autóbuszos városnézés Nápoly kertvárosában (Castel Nuovo, Santa Lucia negyed, Castel dell' Ovo, Posilippo-kilátó) majd séta a belvárosban, megtekinthetjük a Plebiscito teret, a királyi palotát, a csodálatosan elegáns bevásárló csarnokot, a Galeria Umbertot, a nápolyi operaházat, és sétálunk a zegzugos sikátorokban is, melynek hangulata sokáig emlékezetes marad a turistáknak. Délután visszatérés a szállásra, pihenés és fürdési lehetőség a tengerparton. 

9. nap: Kora reggeli után hazaindulás. A déli órákban rövid pihenô Orvietóban. Séta az óvárosban, ill. az Itália csodájának is tartott dóm megtekintése, majd továbbutazás Pisába. A Csodák terén álló mûemlékek: a dóm és a keresztelõkápolna megtekintése, majd gyönyörködés a város jelképének tartott Ferde toronyban. Szállás Firenze környékén (1 éj).

10. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül, rövid pihenõkkel. Hazaérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2021.08.27 - 09.05.
199 900 Ft/fő

Felárak
Félpanziós felár
36 900 Ft/fő/8 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
59 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény
10 000 Ft/fő
Gyermek pótágykedvezmény (12 évig)
20 000 Ft/fő
Tengerre néző szoba felára (csak Sorrentóban)
11 900 Ft/fő/6 éj

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 9 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- az idegenforgalmi adót: 10 000 Ft/fő
- a sztornó biztosítást
- a csoportvezető és a helyi idegenvezetők  költségeit
- Rómában, buszunk belvárosi közlekedésének engedélyeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat és a hajójegyek árait
- a fakultatív kirándulás árát Amalfiba 15 900 Ft/fő + belépők
- Rómában, a Colosseum és Forum Romanum (kombinált) belépőjegyét: 7 900 Ft/fő
 
Belépődíjak (az árak csak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak):                                                                                    

Program

Ár: (EUR/fő)  
Velence Hajóút (oda-vissza) 17,00
Capri Hajójegy a szigetre + kisbuszok 57,00
Capri szigettúra hajóval 18,00
Villa San Michele 8,00
Augusztus-kert 1,00
Pompeji Romváros 15,00
18 év alatt ingyenes
Vezúv Kráter 10,00
Sorrento Tarantella - dél-olasz est 12,00
Amalfi Dóm 3,00
Orvieto Sikló + kisbusz  2,50
Dóm + Brizio-kápolna 4,00
Pisa Dóm + keresztelőkápolna 5,00

 Hasonló úticéljaink

Róma, az örök város - Velence - Firenze - Padova
Róma, az örök város - Velence - Firenze - Padova
142 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Toszkána és Umbria kincsei
Toszkána és Umbria kincsei
135 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Nagy szicíliai körút és a Sorrentói-félsziget
Nagy szicíliai körút és a Sorrentói-félsziget
235 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Cinque Terre és Elba-szigete
Cinque Terre és Elba-szigete
193 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!